Krupp

Nu har krupphostan varat sen i fredags och borde enligt dr nu avta. 2-3 nätter brukar den vara som värst. Idag var vi hos läkaren eftersom det är lite konstigt att hon fick febern i efterhand och inte i samband med kruppen. Det lät bra och det var ingen bakterie som kan vara utgöra en struplocksinflammation iaf.
Känns skönt att veta. Dr tyckte också det var konstigt att febern kom senare.
Det blir ju automatiskt lite svårare att avgöra vad som är vad när hon både har förkylningsastma OCH krupp. Nu har Julia blivit kanonhes så vi får se om hon ens kan få fram någon röst imorgon. Jobbigt för henne!
Ja hon lär ju vara hemma veckan ut eftersom hon fortfarande har feber och måste ju orka med en dag på dagis. Jag ska jobba torsd och fredag och hoppas jag kan göra det med lite barnvakt, annars blir det sjukintyg.
Hon är väldigt blek och tagen men lite vila och mys med mamma blir nog bra. Får se hur vi ska slå ihjäl dagen imorgon då.
Idag såg hon nästan hela programmet ”annorlunda familjen”, det var nog kul att se ALLA barnen stoja omkring.

Kort info om krupp:
Krupp börjar som en vanlig luftvägsinfektion genom att virus infekterar slemhinnorna i halsen och luftrören. Infektionen leder till en inflammation i slemhinnan, som då svullnar något. Vissa barn får en mer kraftig inflammation i området strax nedanför stämbanden. Detta påverkar luftflödet så att barnen får en väsande andning. Svullnaden kring stämbanden gör också att barnet blir hest. Om svullnaden blir kraftig får barnet svårt att andas och blir oroligt.
En av orsakerna till att det är vanligare hos små barn är att diametern på luftrören är mindre ju yngre barnet är. Därför kan redan en liten svullnad av slemhinnan leda till att det blir svårt för luften att passera.

Detta inlägg publicerades i Julia, min älskling!, krupp. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar