đŸ± Bamse đŸ±đŸŸđŸŸđŸŸ

Ja igÄr opererade Bamse bort 2 tÀnder pga sjukdomen Forl som Àr vÀldigt vÀldigt smÀrtsam. Det noterades ju i september att han hade hyperthyreos och blev insatt pÄ medicin som han Àtit till nu. NÀr proverna kollades om igÄr sÄ var sköldkörteln normal men han hade fÄtt en biverkan av medicinen i form av lÄga vita blodkroppar. Man bestÀmde sig ÀndÄ för en operation fast med stöd av antibiotika. Han var lite intorkad av nÄgon anledning (kunde förklaras av att mjÀlten drar ihop sig nÀr han hamnar i en sÄn hÀr situation). Dessutom noterades ett vÀldigt högt blodtryck som jag ska kolla om dagen efter.
Operationen gick bra och jag fick hÀmta efter 18.00. Julia har varit engagerad hela tiden och jag har förklarat att han mÄste operera tÀnder och behöver lite lugn och ro efterÄt.
Idag kollades blodtrycket som lÄg pÄ 218, 210 och 199 i övertryck och hos katter brukar det ligga mellan 100-140 systole. Snacka om förhöjt! Och för er som ocksÄ undrar hur man mÀter pÄ en katt sÄ gör man det lÀngst ner pÄ svansen!

Nytt foder till Bamse istÀllet för tabletter mot sköldkörtel som bara han ska Àta. Han fÄr inte alls Àta annan mat dÄ den ska vara jodfattig. Det blir lite meck men hoppas att vi kommer in i nÄn slags rutin och katterna förstÄr att nu Àr det olika mat morgon och kvÀll istÀllet gör att ha fri tillgÄng hela tiden.

Jaha pÄ apoteken fanns inte den hÀr medicinen inne sÄ den Àr bestÀlld till imorgon. KÀnns som ganska akut att sÀnka blodtrycket pÄ honom.

Detta inlÀgg publicerades i julia min Àlskling. BokmÀrk permalÀnken.

LĂ€mna en kommentar